jubileum, feest, uitreiking, cadeau, bestuur, theater De Spiegel Zwolle, netwerk, ondernemen, zakelijk geschenk, bijzonder cadeau, vrolijke kunst, modern schilderij, persoonlijk cadeau

Voor het jubileum van het Ronald McDonaldhuis in Zwolle heb ik een groot schilderij gemaakt. Deze opdracht heb ik recht vanuit mijn hart geschilderd. In aanloop naar het Jubileum werd mij in januari 2019 de vraag gesteld of ik een vrolijk schilderij wilde maken voor in het Ronald McDonaldhuis in Zwolle. Ik ben lid van de Ronald McDonald Business Breakfastclub en tijdens de maandelijkse netwerkbijeenkomsten werd het steeds moeilijker om het er vanuit enthousiasme niet per ongeluk uit te flappen wat mijn opdracht was. Het was namelijk een verrassing. Het schilderij is als cadeau voor het 15 jarig bestaan aangeboden aan het bestuur van het Huis.

Het idee voor een kleurrijk, lief en vrolijk schilderij kwam snel tot stand. Op basis van een eerste schets wist ik meteen dat ik op één lijn zat met de opdrachtgever. Het moest een kunstwerk worden waar je naarmate je langer kijkt steeds meer in kan ontdekken. Bij dit schilderij (150 cm x 150 cm) zijn positiviteit, vrolijkheid en liefde de thema’s. Het is een tweeluik omdat ik het Huis symbolisch los wilde plaatsen van de omgeving. Ouders van kinderen die in het Huis verblijven, zijn ook weg uit hun omgeving, maar door de vele vrijwilligers en de fijne sfeer in het Huis, hebben ze toch een tijdelijk Thuis. Ze voelen hopelijk de liefde die hen omringt op de momenten die daar het meest om vragen. Ik vond het een eer om dit werk te mogen maken – ook omdat bij toeval – in mijn heel naaste omgeving heb kunnen zien hoe essentieel het is om zo dicht mogelijk bij je kind te kunnen zijn wanneer het er het meest toe doet.