Marieke Brouwers Schilder

Ondernemend kunstenaar

Ik ben een Zwolse, social media liefhebber, natuurliefhebber en  gek op dieren in het speciaal. Als ondernemend kunstenaar schilder ik graag wat er in me op komt, zowel figuratief als abstract en wat daar tussenin ligt. De ene keer laat ik me leiden door kleur en de andere keer door afbeelding. Gemiddeld heb ik zo’n 25 schilderijen ‘op voorraad’, variërend in grootte tussen 50 cm x 50 cm tot 150 cm x 100 cm. Deze kunstwerken zijn meestal in exposities te vinden. Ook is mijn werk te zien in online galerieën.

Als enigszins geschoolde autodidact vertaal ik beelden op kleurrijke wijze naar het doek. Ik maak graag dierenschilderijen, zoals uilen, kippen, koeien. Daarnaast vind ik het ook ontzettend leuk om figuratieve, realistische schilderijen te maken waarbij ik mijn eigen ‘handtekening’ tot slot op het schilderij toevoeg, zoals bij het schilderij van de helm van Max Verstappen.

Mijn werk

Mijn werk kenmerkt zich door het gebruik van vele lagen verf en door het aanbrengen van dikke lijnen op het doek zodat het schilderij echt een 3D-effect heeft. Bij mij koop je altijd een echte eye-catcher die van de muur spat. Het liefst combineer ik fantasie met realiteit. Ik zie kunst als de kers op de taart. Vaak ben je al een tijd op zoek naar een kunstwerk dat je aandacht pakt, waar je blij van wordt en een schilderij dat jou vooral ook blijft boeien. Een schilderij maakt je woonomgeving of kantoor helemaal af en het zorgt er ook voor dat je bezoekers iets moois hebben om naar te kijken. Graag maak ik schilderijen in opdracht en in dat geval denk ik graag met je mee over specifieke wensen die je kan hebben zoals een kunstwerk in in je favoriete kleuren of misschien heb je voorkeur voor een bepaald dier. Voor je bedrijf kunnen we bijvoorbeeld bekijken of het schilderij in je bedrijfskleuren kan worden gemaakt, al dan niet voorzien van je logo. In ieder geval ben ik altijd benieuwd naar jouw eigen creatieve ideeën. Ik werk vanuit mijn eigen atelier in Stadshagen, waar ik ook regelmatig Open Atelier houd, zodat je geheel vrijblijvend mijn werk kan komen bekijken. Daarnaast geef ik  ook schilderworkshops  voor gezinnen, vrienden, of individueel (zie: ‘In mijn atelier‘) en teambuildings voor bedrijven (zie: ‘Op locatie‘).

Volg mij: