project Rembrandt

In 2019 heb ik met mijn schilderij ‘Wacht in de nacht’ meegedaan aan de wedstrijd Lang Leve Rembrandt. Het is voor mijn doen een heel ingetogen schilderij met warme tinten koper, bruin en verschillende tonen geel. Normaal gesproken kan er voor mij niet genoeg verf op een doek zitten, maar deze keer heb ik omgekeerd gewerkt. In de nog natte acrylverf heb ik met de achterkant van kwasten de afbeelding als het ware in de verf geëtst. Dat moest in één keer, want eenmaal droog is de afbeelding definitief. Vervolgens heb ik de opgedroogde lijnen met verschillende tinten grijs ingekleurd om zo een lichteffect te creëren. Het kunstwerk (80 cm x 80 cm) is verkocht en het heeft een nieuwe plek gevonden in het prachtige Winsum.

 

 

 

kunst, kunstwerk, schilderij met bruine tinten, olifantenschilderij, schilderij aan de muur, kunst in huis, kantoorkunst, kunst voor op kantoor, figuratief schilderij, figuratieve kunst, kleurrijk dierenschilderij, groen schilderij, paars schilderij, moderne kunst

 

  • Afmetingen: 80 cm x 80 cm x 4 cm
  • Titel: “Wacht in de nacht”
  • Prijs: VERKOCHT
  • Met de hand geschilderd schilderij
  • Acrylverf op doek
  • Opgespannen op houten spieraam (4cm)
  • Zijkanten meegeschilderd
  • Direct op te hangen
  • Gesigneerd