Kunst in opdracht

Naast vrij werk, schilder ik ook graag werk in opdracht. Kunst is een heel individuele aangelegenheid. Soms ben je op zoek naar iets wat nog niet bestaat. Maar wat niet is, kan nog komen en daar help ik je graag bij! Een schilderij in opdracht laten maken door mij behoort namelijk ook tot de mogelijkheden. Aan de hand van een gesprek of mailwisseling kun je je wensen duidelijk maken. Op basis van dit gesprek maak ik een offerte op maat. Als je hier mee akkoord bent, maak ik een schets en naar aanleiding van deze opzet geef je aan wat jou aanspreekt en wat niet en of ik op de goede weg zit wat betreft je wensen. Weet je nog niet helemaal zeker welke afmetingen het kunstwerk mag worden en of het wel in de door jou bedoelde ruimte past, dan heb ik nog wel wat tips voor je. Aangezien ik nogal kleurrijk werk maak, is het handig om eerst te kijken welke kleuren je aanspreken. Moet het schilderij uitbundig worden, of blinkt het wat meer uit in eenvoud.  Wat wil je graag op je schilderij afgebeeld  hebben? Is het misschien een bijzonder cadeau voor je partner, zoals een huwelijksgeschenk, of een bijzonder aandenken voor uw dochter, zoon bij het slagen voor het rijbewijs of het behalen van het schooldiploma? Of wordt het voor een goede zakenrelatie, werknemer of een klant? Ga je bijvoorbeeld voor een weergave van je huisdier, je bedrijfslogo of een abstract geheel. Als het om een portret gaat van je huisdier, dan is het handig om alvast wat duidelijke foto’s te maken. Het schilderij krijgt altijd minstens vier lagen verf met als handelsmerk de dikke lijnen verf voor een sprekend 3D effect. Ik werk het doek af met een dikke laag glans lak zodat de lijnen nog meer tot hun recht komen. Hieronder laat ik je een greep uit de opdrachten zien die ik de afgelopen jaren heb mogen maken.

Hoe verder?

Als de schets klaar is, stuur ik die per mail en geef je aan of dit de goede basis is voor het kunstwerk. Wanneer je de schets goedkeurt, krijg je een factuur voor een aanbetaling. Vraag ook gerust naar de mogelijkheid om door middel van huurkoop je schilderij aan te schaffen. Omdat ik wil dat je 100% blij bent met je nieuwe aanwinst, ben je niet verplicht tot afname, tenzij het om een werk gaat waar jouw logo op staat, of jouw huisdier. De aanbetaling wordt niet gerestitueerd in verband met gemaakte materiaalkosten.

Levertijd

Het is lastig te zeggen hoe lang het duurt voor een schilderij klaar is. Dat hangt van allerlei factoren af. Maar aangezien ik meestal met meerdere lagen verf werk, duurt het door de droogtijd zeker een aantal weken voordat het schilderij klaar is. Ga er vanuit dat het minimaal een maand duurt vanaf het geven van de opdracht tot het eindresultaat. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, kun je hieronder voorbeelden bekijken van opdrachten voor particulieren en bedrijven die ik reeds gemaakt heb.

Kortom: zoek je een expressief kunstwerk, een dynamisch schilderij, een modern kunstwerk en een schilderij waar jouw verhaal in verwerkt zit? Ik maak graag een origineel schilderij voor je voor bijvoorbeeld in de woonkamer, de keuken of op kantoor.