schilderij in opdracht, vrolijk uilenschilderij, dierenschilderij, cadeau

Welk cadeau kun je geven met een grote groep vrienden. In dit geval een groot schilderij waarin een mooie herinnering centraal staat. Samen hebben de mannen van deze jaarclub een prachtige reis naar Schotland gemaakt, waar in het kasteel (zie schilderij) de banden zijn aangehaald en waar samen op het leven werd geproost. Deze gebeurtenis heb ik vervolgens mogen vastleggen in een bijzonder cadeau. Veertien mannen met veertien verschillende persoonlijkheden – waarbij succes, intelligentie en gedrevenheid en humor grote waarde hebben – zijn vereeuwigd op dit schilderij middels mijn lievelingsdieren die ik dezelfde eigenschappen toedicht. De basis van een het kunstwerk is het kasteel in het mooie Schotse landschap. Daarna heb ik op mijn manier vorm gegeven aan de samenstelling van de groep. Verhalen over onderlinge verhoudingen, verwantschap en vriendschap heb ik weergegeven middels de uilen op de voorgrond.

Spreekt een persoonlijk cadeau je ook aan, is er binnenkort een goede vriend jarig of is er een mooi jubileum op komst? Op basis van jouw verhaal maak ik een schets die past.